Annons
Annons

Den bästa ögonskuggan för just din ögonfärg!


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

En fråga jag får ofta är hur man ska veta vilken färg på ögonskuggan man ska använda för att framhäva sina ögon bäst beroende på ögonfärg. Därför tänkte jag att det vore kul att sätta ihop en liten guide till er där ni får tips om vilka ögonskuggor och produkter som passa bra ihop med just er ögonfärg. Tanken är att ni ska framhäva era ögon och ögonfärg så mycket som möjligt =)

Annons

Bruna ögon är väldigt lätta att sminka, man kan i princip använda vilken färg som helst. Vill man sminka en mer vardaglig look skulle jag lägga en ljusare skugga över hela ögongloben och sedan ta en skugga i bronze på ytterkanten av ögat. De dagar jag vill förstärka ögonen ännu mer och göra en snygg make-up look skulle jag använda bronze, grå och cranberry – färger för att verkligen få ögonen att sticka ut och glittra lite mer än vanligt. Ni hittar bra färger här, här och här.

Gröna ögon passar jättebra i färger som går åt plommonfärgat, exempelvis en skugga som den här (just denna palett har jag, jag har blå/gröna ögon) eller den här. Sedan skulle jag få dom att lysa lite extra med lite guldskimmer eftersom att just guld och grönt är så fint tillsammans vilket ger ögonen det där lilla extra. Tips på fin guldskugga hittar ni här.

För en naturligare look skulle jag precis som med de bruna ögonen lägga en ljus skugga över hela ögongloben, lägga lite bronze i ytterkanten av ögat och sedan sätta en lite mer plommonfärgad skugga längst globlinjen och sudda ut. Tanken är att man inte ska tänka på den plommonfärgade skuggan utan bara ana den genom att ge ögat lite mer djup. Den här paletten har massa fina plommonfärgade skuggor att välja mellan.

Blåa ögon är så lätta att framhäva och här ska man tänka orange, guld och bronze. Den här paletten är guld värd, enda nackdelen är att den är dyr, (jag har den själv (pressprov) och älskar den). Annars är denna palett en bra budgetvariant. En bra orange-bronzig ögonskugga; lyx här och budget här. För guldskugga se ovan =)

Mörka/svarta ögon är så snyggt! Här skulle jag använt ljusa färger för att ge mina mörka ögon en kontrast och blanda upp det med lite sotade ögon när det är party. Använd vitt, beige, guld, ja allt som får ögonen att bli motsatsen till mörkt och addera lite mörk sotning till det. Det behöver inte vara svart sotning utan jag tycker att det är väldigt fin med en bronze sotning till mörka ögon. Tips på fina ljusa ögonskuggor här, här, här och här. Se ovan för fina guld- och bronze ögonskuggor.

Dela
Tweeta
Maila
3 kommentarer

Annons

 


Laddar