Annons
Annons

Dagens fråga: Kollagen


Hej Laila, för det första vill jag bara säga att du är sån stor inspirationskälla när det kommer till skönhet. Nu till min fråga. För ett tag sedan skrev du att huden blir rynkig eftersom att man förlorar kollagen i huden när man blir äldre. Är det i så fall bra att använda en kollagenkräm? Använder du det?

Annons

 

Svar: Hej! Tack snälla, vad glad jag blir =) Jag tycker inte att du ska köpa en kollagenkräm såvida du inte gillar att spendera pengar på onödiga saker 😉.

Huden är uppbyggd med kollagen och det är sant så som du skriver, att kollagenet i huden minskar och bryts ned med tiden, vilket gör att huden förlorar sin spänst och resultatet är rynkor. Det låter logiskt att skrubba in hela ansiktet med kollagen just eftersom att huden förlorar kollagen. Problemet är bara att molekylerna i krämen är för stora för att tränga igenom huden. Det enda man gör är att sätta kollagen på hudens yta, men det ändrar inte hudens struktur. Det enda krämen kommer att göra är att återfukta din hud och få den att se lite yngre ut i några få timmar, men du kan få samma resultat för mindre pengar. Som tur är finns det sätt att föryngra kollagenet i huden. Det kan du göra genom laserbehandlingar, kemiska peelingar eller via fillers. De är dessa tre metoder jag känner till. Jag hoppas att du fick svar på din fråga och att du spenderar pengarna på något annat som faktiskt hjälper din hud att hålla sig spänstig  😍❤️ STOR KRAM!

 

kollagen2

Bild lånad från ansiktsmaskbutiken.se
Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

 


Annons


Laddar