Annons
Annons

Dag 1: Juice-detox


Okej mina kära. Dag 1 av 5 idag på detoxen.

Hur har det gått? Jag kan säga så här – det har varit en väldigt grön dag. Alla juicer har varit gröna och nyttiga. Alla ingredienser som man stoppar ner i drinken har ett speciellt syfte. Till exempel så bryter äpple ner toxiner, sänker kolesterolen och förbättrar matsmältningen. Citron är en potent avgiftare och innehåller naturligt antibiotikum som förbättrar leverfunktionen, lindrar förstoppning och kan hjälpa till att lösa upp njure och gallstenar och selleri verkar alkaliserande, avgiftande, antiinflammatorisk och är laddad med näringsämnen.

Annons

Jag skulle kunna fortsätta att rabbla upp precis varför man har just ”den” grönsaken/frukten i juicerna men jag antar att ni skulle tröttna snabbt, haha =)

Jag kan inte påstå att jag är sugen på mat, för när man har druckit en hel juice full med romansallad, selleri, gurka och äpple, så som jag gjorde precis så blir man ganska mättad på något konstigt vis. Men samtidigt känns det tomt i kroppen, som att den gärna vill ha något varmt och värmande, haha =)

 

Hur som helst, lika bra att inte tänka för mycket på mat utan bara köra vidare. Här kommer receptet för er som önskar =)


Frukost: Grön Detox-juice

2 stjälkar grönkål

100 gram spenat

2 gröna äpple

1 broccoli

1 citron, utan skal

1 nypa flingsalt

Späd lika mängd med vatten


Lunch: Cleaning juice

1/2 honungsmelon, skalad

1 lime, skalad

1 kruka mynta

1 nypa flingsalt

Späd lika mängd med vatten


Middag: Alkalisk juice

1/4 romansalladshuvud

1 citron, skalad

2 stjälkar selleri

1/2 gurka

1 grönt äpple

1 kruka mynta

1 nypa flingsalt

1 nypa cayennepeppar (frivilligt)


Mellanmål: Morotsbollar

2 st på förmiddagen och 2 st på eftermiddagen.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar