Annons
Annons

Cleaning out my closet


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Top från Bubbleroom (finns på REA med 40 % just nu), Byxor från Bikbok

Idag har jag ägnat hela eftermiddagen till att rensa min garderob. Allting har sett ut som ett enda lyckorus i min garderob.

Jag har ett väldigt bra tips för att rensa garderoben: Just do it. Känslan efteråt är så befriande och lätt! Lite som att man svävar på moln.

Annons

Riv ut precis allt i din garderob. Jag brukar ta sektion för sektion. Exempelvis (som ni ser på bilderna) så har jag slängt ut alla mina byxor.

Jag brukar dela in alla klädesplagg i tre olika kategorier:

  1. Kläder jag använder ofta och som jag inte vill vara utan
  2. Kläder som jag i princip aldrig använder, men ändå inte vill slänga
  3. Kläder jag aldrig använder

Kläder i kategori nr 1 sätter jag in fint i garderoben igen.

Kläder som hamnar i kategori 2 har jag en väldigt smart lösning för. Jag brukar sätta dom i en påse och sedan ställa upp påsen på vinden. Sedan brukar jag leva på som vanligt och oftast brukar jag inte tänka på kläderna igen – vilket resulterar i att nästa gång jag ser påsen (ca ett halvår efter) så brukar det vara mycket lättare att göra sig av med kläderna (jag har ju ändå inte saknat dom). Några gånger har jag även hittat ett klädesplagg som jag letat efter. Tack och lov att den bara låg i påsen och att jag inte varit galen som gjort mig av med den. Först då uppskattar jag plagget igen. =)

Kategori nr 3 brukar jag ge bort till välgörenhet. Man kan ju även sälja klädesplaggen om man har tid och ork. Personligen orkar jag inte fota 50 klädesplagg så då är det mycket enklare att bara ge bort allt.

En bra fråga att ställa sig själv när man är osäker är till exempel: Skulle jag köpa detta plagg idag om jag shoppade kläder?


Hoppas att ni fick lite tips =) Nu ska jag och barnen över till Pappa och mina yngre bröder och äta lasagne och kladdkaka. MUMS!

Önskar er en toppen fredagskväll så hörs vi igen imorgon – Jag är sugen på att skriva ett inlägg om mina hemliga drömmar/önskemål. Får se om jag hinner ikväll när barnen lagt sig, Niclas är ju ändå utomlands så jag kanske får lite tid över när barnen har lagt sig  =)

Dela
Tweeta
Maila
4 kommentarer

Annons

 


Laddar