Annons
Annons

Bönkaka – bröd =)


Tidigare har jag skrivit om hur mycket dolt socker det finns i vår vardagsmat.

Hönökaka innehåller 11 gram socker/100 gram och lingongrova 9,5 gram socker/100 gram. Vet ni hur mycket socker det är? För att få lite perspektiv på det hela så innehåller ju Coca-cola 11 gram socker/100 gram. Ingen ger ju sina barn coca-cola till frukost (hoppas jag?). Ändå äter massor av barn i hela Sverige Hönökaka till frukost varje dag.

Annons

När jag köper bröd tittar jag alltid på hur mycket socker brödet innehåller per hundra gram. Jag köper aldrig bröd till vardags som innehåller mer än 3 g socker/100 gram. Visst kan vi köpa Hönökaka ibland, men de få gångerna per år kan jag räkna på min hand.

Ofta brukar surdegsbröd innehålla låg sockerhalt. Men idag hittade jag ett bönbröd som precis ser ut som ett vitt vanligt ”sockerbröd” som barnen älskar. Skillnaden är bara att detta bröd är bakat med 33 % nyttigheter så som bönor och palsternacka. Sockerarter är 2,5 g och proteinhalten 10 g.

Det smakade väldigt gott och saftigt så detta är verkligen ett tips om ni vill köpa ett nyttigare men samtidigt gott bröd =)

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar