Annons
Annons

Behandling för dekolletage


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Du som är så bra på hudvård. Har fått så många bra tips av dig! 💜Jag har upptäckt att jag fått som djupa rynkor i dekolletaget. Har inte i ansiktet ännu. Misstänker att det har att göra med att jag varit dålig på att skydda mig mot solen när jag var yngre. Gör det nu. Tips på något som kan förbättra? Törs inte bära något som visar detta område! Kram

Annons

SVAR: Åhh vad glad jag blir av att du gillar mina tips! Tack! <3

Min första tanke som poppade upp var att sätta Retinol (A-vitamin) på dekolletaget i kombination med AHA-syra. Jag var tvungen att googla på om jag hade rätt och kom då in på massa vetenskapliga studier kring just detta ämne. Här kommer en väldigt kompakt sammanfattning om vad som står:

  1. Försök att sova på rygg så mycket du kan! Det bidrar både till rynkor i ansiktet och i dekolletaget.
  2. Applicera Retinol på dekolletaget. För maximal effekt ska du vänta i 20 minuter tills du…
  3. Applicerar en tjockare kräm och masserar in ordentligt. Efter lite research så såg jag att många har hyllat denna kräm. Så det är ett tips =) Själv skulle jag nog använda en kräm med aha-syra i eftersom att Retionol + AHA-syra får en så sjukt bra synergieffekt.
  4. Använd alltid SPF, helst 50. Här skulle jag köra med en helt vanlig SPF som man har till kroppen när man solar, det viktiga är bara att den innehåller skydd mot UVA och UVB strålar. Den här, tillexempel, skyddar mot både, har ett humant pris och luktar lite kokos vilket får oss att tro att vi är på solsemester varje dag, haha =). Gillar man inte kokosdoft så är detta ett bra alternativ, såg att den var på 30% rea just nu med =)

 

Det som är viktigt att tänka på här är att vara försiktig om man vet att man har en tunn hud eftersom att den exfolierande effekten kan bli väldigt kraftig. Vet man med sig det så testa lite försiktigt och blir huden röd och irriterad, i så fall kan man sänka styrkan på Retinol till en början.

När man kombinerar Retinol med  AHA-syra så kan krämerna tränga in i huden som bäst vilket ger en ökad effekt. Som jag skrev ovan så är det därför väldigt viktigt att använda solskydd eftersom att huden blir extra känslig vilket gör att man lätt kan bränna sig och få skador på huden.

Hoppas att du gillar tipset och nu blir jag själv väldigt sugen på att börja testa detta!

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar