Annons
Annons

Att jämföra sig med andra


Visst jämför vi oss med andra ibland? Det kan vara en familjemedlem, en nära vän, en kollega/skolkamrat eller någon känd på sociala medier.

När jag var liten upptäckte jag ganska snabbt att alla inte lever samma liv eller har samma möjligheter. Ganska snabbt blev jag avundsjuk/inspirerad av någon som hade mer eller bättre leksaker än mig. Även kläder blev snabbt en jämförelse och inte minst jämförde jag mina föräldrars hus med kompisar där föräldrarna hade investerat i ett stort hus som i mina barnögon såg ut som ett sagoslott.

Annons

Jag övergick från barn- till tonåring – till vuxen. Jämförelsen slutar aldrig och jag märker att ju mer jag jämför mig med andra ju mer negativa tankar får jag. Tankar som ”jag är inte lika bra” eller ”jag kommer aldrig att kunna göra det lika bra” börjar sakta men säkert att ta plats i mitt huvud.

Därför försöker jag i minsta mån att jämföra mig med andra, just för att jag vet att det inte leder till något gott.

Jag tycker att det är jätteviktigt att man kan ta inspiration från andra, utan att jämföra den med sig själv. Det är först då vi kan använda iakttagelsen till något gott.

 

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar