Annons
Annons

Att dricka alkohol och amma


Hej, jag har en 11 mån bebis som jag ammar 2 gånger per dygn, 1 gång vid 05 och vid 18. Till saken hör att vi ska på semester snart och jag vill ”lyxa” till tillvaron med lite vin till maten. Jag vill inte sluta amma och min son tar inte flaska. Tänkte höra om du som också ammar har några tips på hur du gör?

Annons

 

Svar: Åhh vad mysigt med en liten 11 månaders bebis =) Jag tycker verkligen inte att du ska sluta amma för att du ska dricka lite vin till maten. Jag vill minnas att det är mer än tio år sedan livsmedelsverket ändrade sina riktlinjer från nolltolerans till att man som ammande mamma kan dricka en måttlig mängd alkohol.

Om mamman har 1 promille i blodet får bröstmjölken en alkoholhalt om 1 promille, vilket motsvarar en lättöl utspädd 20 gånger. Alltså helt ofarligt för barnet. Den enda risk med alkohol som jag kan se är att man som förälder dricker sig berusad och då mister förmågan om att kunna skydda sitt barn. Men det gäller ju både mammor som pappor, inte bara mammor. 

 

Vill du ta ett glas vin samtidigt som du ammar så kan du absolut göra det utan oro för att din bebis kommer att fara illa av den näst intill obefintliga mängd alkohol som kommer till bröstmjölken. <3

STOR KRAM och njut av semestern!

 

Källa: Min mamma som är leg. barnmorska och min pappa som är överläkare och professor på kvinnokliniken.

 

 

 

Dela
Tweeta
Maila
13 kommentarer

Annons

 


Laddar