Annons
Annons

Att bråka + svartsjuka


Jag undrar om du och Niclas aldrig riktigt bråkar ordentligt eller är sura på varandra, för att inte tala om svartsjuka? Det känns aldrig som att du delar med dig av sådant på din blogg. Har du några tips på vad man ska göra om man är väldigt svartsjuk? 

Annons

Svar: Att bråka är väldigt naturligt, både för nykära och för personer som varit gifta under en lång tid. Givetvis finns det dagar då jag och Niclas kan bråka och vara oense. Dock bråkar vi mycket mer sällan nu än vad vi gjorde i början av vårt förhållande. De gånger vi bråkar idag är oftast inte om något stort och det brukar går över ganska snabbt. Jag ser dock ingen anledning av att dela med mig av dessa bråk på min blogg. Det är en privat sak mellan oss och min blogg är personlig men inte privat.  Niclas och jag har det otroligt bra tillsammans, vi är både man och hustru men också bästa vänner. Så naturligtvis bråkar/tjafsar vi ibland men det är väldigt sällan om jag jämför med förr i tiden, då kunde vi bråka en gång i veckan.

Gällande svartsjuka har jag skrivit om ämnet tidigare, bland annat här. Att vara svartsjuk är normalt och något de flesta kan känna igen sig i. Det är  inte ovanligt att känna en snudd av svartsjuka om din pojkvän tittar efter andra tjejer på stan eller sms:ar med tidigare tjejer. Jag har läst att det till och med kan vara ganska bra i ett förhållande att vara lite svartsjuk, det är ett bevis på att du älskar den andra personen mycket. Däremot kan för mycket svartsjuka bli ett problem som tär isär ett förhållande. Den enda lösningen där är att arbeta med sig själv. Vissa säger att svartsjuka kan bero på låg självkänsla och jag tror att det kan ligga något i det. Om du inte är säker i dig själv så kan det naturligtvis vara svårt att lita på någon annan. Dessutom tror jag att det även kan vara åldersrelaterat. Jag tror att fler är svartsjuka vid yngre ålder. Under årens lopp lär man sig att acceptera sig själv och bli mer självsäker. Man vågar stå upp för sina egna val och åsikter. Man kommer under årens gång att hitta sina sanna vänner och kanske även den personen som blir ens livspartner. Vägen fram kan vara lite krokig, men så är livet ibland. Livet handlar om att ständigt försöka och misslyckas och under denna period är det normalt att finna det svårt att lita på någon. Även om jag sällan har varit svartsjuk, så var jag definitivt mer svartsjuk när jag var yngre än idag. Men det gäller att tänka att din pojkvän har valt just dig som partner. Det är dig han vill vara med och ingen annan. Han tycker att du är den vackraste och bästa personen i hela världen.

Idag har jag och Niclas varit tillsammans i snart 10 år och jag är i princip aldrig avundsjuk längre. Desamma gäller för honom. Det handlar inte om att vi inte bryr oss, tvärt om. Det beror på att vi älskar varandra mer och litar mer på varandra. Under årens lopp har vi utvecklat ett förtroende mellan oss vilket gör att vi inte behöver vara osäkra på varandra eller ännu värre, göra varandra osäkra. En relation enligt mig handlar om att bygga upp varandra, inte bryta ner. Niclas och jag är i samma lag.

Jag kan tänka mig att svartsjuka även kan bero på brist på bekräftelse. Har du svårt att lita på din partner kanske du borde fråga dig själv om han ger dig den bekräftelse som du behöver. Om han gör det måste du lita på vad han säger. Om du är svartsjuk tycker jag att du ska berätta för din partner var du känner och låt honom berätta sin sida av storyn. Prata tillsammans. Kommunikation är det viktigaste i ett förhållande. Jag tror det är lättare för ens partner att förstå varför man är svartsjuk  om man förklarar varför man känner som man gör.

Är man svartsjuk tycker att man ska fråga sig själv: Är jag i en bra relation? Har jag någon anledning till att vara svartsjuk eller är det mina känslor som tar över när jag reagerar som jag gör?

Hoppas att detta inlägg hjälpte dig lite 🙂 ♡

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar