Annons
Annons

Att börja träna som ung


Godmorgon mina fina!

Hoppas att solen lyser på er också! Jag ska strax lämna familj och barn och åka iväg till frisören. Det är inte varje gång jag gör det utan snarare tvärt om. Barnen brukar få följa med. =)

Annons

Btw, jag läste en intressant artikel i Nytimes igår. Vi ”däggdjur” slutar att producera hjärtceller strax efter födseln. Att cellerna blir större beror till störst del på att de redan existerande cellerna ökar i storlek.

Men en nyligen genomförs studie visade att träning kan öka antalet celler i hjärtat om man börjar träna redan som ung. Började man träna som vuxen så kunde man få större hjärtmuskel men inte mer än så. De som började träna redan som unga hade ca 20 miljoner extra kardiomyocyter (den typ av hjärtcell som hjälper hjärtmuskeln att dra ihop sig) – jämfört med de som inte rörde på sig alls i samma ålder.

Det som är mest intressant här är att de extra hjärtceller som de unga fick satt kvar i deras hjärtan efter att de nått vuxen ålder.

”Studien är gjord på råttor och andra gnagare, inte på människor, men trots det visar resultaten att de har mänskliga konsekvenser” – stod det.

Så vad vill jag säga med det här? Jo – att vi ska uppmuntra våra barn till att träna 😉 Så hitta på något kul och aktivt med era barn idag =)

STOR KRAM!! – och kom ihåg! Spread Love not Hate  ♡

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar