Annons
Annons

Är ”Natural Cycles” ett bra preventivmedel?


Jag och min kompis satt och diskuterade Natural Cycles igår. Hon frågade mig vad jag trodde: Tror du att det är ett bra preventivmedel eller inte? Jag svarade att jag inte har en aning, jag har hormonspiral själv – så jag har inte testat det.

Annons

Men – sa jag. Jag vill verkligen inte skryta nu, men pappa ÄR faktiskt en av de främsta gynekologerna i Sverige, så varför ringer vi inte bara honom och frågar?

Så vi ringde och frågade och detta var hans svar: 

Natural Cycles är bra för dom som har regelbunden mens och inte har sex så ofta. Har man ingen partner och har sex väldigt sällan så kan det vara ett bra preventivmedel.

Har man en partner så rekommenderar han inte att man använder appen. Den är väldigt osäker och fem procent av alla som använder denna metod blir ofrivilligt gravida enligt den senaste läkarstudien.

P-piller är ett bra alternativ, där blir 1 av 100 gravida. Säkrast är dock hormonspiral – där blir endast 1 på 1 000 ofrivilligt gravida vilket är väldigt låga siffror.


Alla får ju göra som de vill, alla kroppar är olika likaså alla vi kvinnor. Se inte detta inlägg som något negativt mot Natural Cycles. Jag är helt övertygad om att detta preventivmedel passar jättebra för vissa kvinnor, men det är också viktigt att lyfta att det inte är ett lika säkert preventivmedel jämförelsevis med p-piller eller hormonspiral 🙂 ♡

Jag kommer kanske att använda Natural Cycles när vi ska planera in barn nr 3. Om vi nu kan planera, de två första gick ju sådär 😉.

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar