Annons
Annons

8 saker som är dåligt för ditt hem


Visst är det en konstig känsla ibland när man går in i ett rum och inte riktigt kan sätta fingret på vad som är fel. Mycket är fint men själva rummet känns inte så inspirerande, inte som vardagsrummet ovan där man gärna vill sitta och mysa i flera timmar! =) ♡

Annons

Här kommer en lista på 8 saker som jag kommit på är dåligt för ditt hem =)


– ”Mosters presenter”. Givetvis är du tacksam för alla presenter du får, men när du ska sätta din nya inredningpryl i rummet så känner du att den inte passar in. Det ser mest klottrigt ut och faktum är att du inte ens blir glad när jag ser prylen. Men ändå håller du kvar vid prylen just för att den har en emotionell känsla eller för samvetets skull. Mitt råd: Ge bort eller skänk till välgörenhet!=)

– Barnens saker. Det är inte bara några leksaker på golvet, det är en hög med leksaker, kläder, prylatr och även teckningar. Mitt råd: Gör dig av leksaker som dina barn inte använder och skänk till välgörenhet. Rensa garderoben ofta så att kläder som barnet växt ut inte ligger och tar plats. Spara de finaste teckningarna i en pärm och släng resten.

– Böcker du inte gillar. Böcker är bra, men när du vet med dig om att du inte kommer att läsa boken mer och om den inte fyller rummet estetiskt, eller kanske även ger dig en speciell känsla eftersom att du associerar boken till en tid i livet som du känner ger dig lite ont i magen blir mitt råd: Ge bort eller skänk.

 

– Tv. En tv som ständigt är på är så stressande, speciellt när man äter middag med sin pojkvän/familj. Mitt tips: Stäng av tv.n när ni är samlade vid matbordet.

– Dina barndomssaker: Dina dockor, björnar eller bilar som väcker emotionella känslor. Vissa saker måste man bara inse att de inte längre är så magiska så som de var när man var liten. Mitt råd: Spara de saker som betyder mest, men spara inte ALLT.

– Speglar. De kan göra så mycket för ett rum, men att ständigt ha en spegel som speglar dig i hemmet kan också vara stressande. Mitt tips: Välj ut vilka rum du ska ha speglar i men låt också vissa rum vara utan.

– Obäddad säng. En obäddad säng ger en negativ känsla till rummet. Ett organiserat rum ger ett lugn medan ett stökigt ger en inre stress. Mitt råd: Stig upp och låt rummet vädra i 15 minuter. Bädda därefter sängen.

– Söndriga saker. I varje hem finns det någonting som är sönder och som man har tänkt att laga eller fixa på något sätt men sedan har det inte blivit så. Varje gång du ser den söndriga saken kommer du din energi att gå i sönder. Mitt råd: Gör dig av med den eller laga den NU.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar