Annons
Annons

7 tips för en bättre sömn


Brukar ni somna så fort ni lägger huvudet på kudden? Jag gör aldrig det utan ligger alltid och scrollar i mobilen en stund innan jag blir riktigt trött. När jag känner att sömnen kommer smygandes så sätter jag på en podcast, ställer in den på automatiskt avstängning efter 15 minuter och sedan brukar jag oftast somna innan den stänger av sig själv.

Annons

Men allting går i perioder, ibland har jag svårare att somna, ibland lättare. Därför jag listat mina bästa tips till att somna:


– Försök att gå upp samma tid varje morgon – och gå och lägga dig samma tid på kvällen.

– Undvik att äta för mycket/för lite innan du ska sova, utan var precis lagom mätt. Kamomill, lavendel och mint te ska vara bra för att hjälpa en att sova bra på natten. Vill du äta något är bär, lättyoghurt och banan bra mat för att få kroppen att slappna av.

– Snurrar huvudet av stresstankar? Skriv upp alla stresstankar kring morgondagen. På så sätt minskar stressen i huvudet och du kan slappna av lättare.

– Undvik mobilen/tv utan läs en bok istället. Lättare sagt än gjort ibland, själv älskar jag att scrolla runt i mobilen men när jag har svårt att sova läser jag hellre en bok.

– Vädra rummet i 10 minuter innan du lägger dig. Jag har läst att ideala temperaturen i ett sovrum är 15,5 – 19, 4 grader. Är rummet varmare eller kallare vaknar man ofta på natten.

– Se till att sovrummet är tyst och mörkt. Dra ner rullgardinen eller dra för gardinerna så att det blir becksvart.

– Gör avslappningsandningen: Andas in i 4 sekunder, håll andan i 7 sekunder och andas sedan ut i 8 sekunder. Detta ska man upprepa 4 gånger. Det gör så att man blir väldigt avslappnad.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar