Annons
Annons

7 Proffs Tips på hur du alltid köper rätt smink!


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Man kan ägna timmar åt att gå runt i sminkbutiker eller scrolla på Instagramflödet. Allt ser så himla fint och perfekt ut men kan sluta dyrt. Jag vet inte hur många gånger jag köpt en produkt som jag verkligen trodde passade just mig och sedan kommit hem och bara ”njaaaa”, det blev nog fel nyans eller produkt i alla fall.

Annons

Men med åren har jag lärt mig. Så här kommer mina tips och tricks så att du alltid känner dig nöjd efter att du shoppat nytt smink! =)


1. Se till att kolla upp produkten innan du handlar

Kom ihåg att alla anställda som jobbar i butiken är anställda som säljare. Jag vet inte hur många gånger en säljare har sagt att ”Detta är sminkmärket X bästsäljande produkt”. Ja, men hur ställer sig den produkten mot en liknande produkt från ett annat sminkmärke? Jag älskar att gå in på MakeupAlley innan jag väljer ut vad jag ska köpa. På sidan finns hundratals recensioner från skönhetsälskare över hela landet. Där kan man läsa en massa recensioner och även se hur folk har betygsatt produkterna.

Mitt favoritpuder har fått högt betyg

2. Testa alltid produkterna

Innan jag bestämmer mig för om en produkt är rätt för mig så testar jag den alltid på handen. Både för att känna så att färgen känns rätt, men även konsistensen, pigmentering, lystern, färgen i olika ljus och ja – i princip allt.

3. Fråga om sminkhjälp

Om jag ska köpa en dyrare produkt frågar jag alltid om sminkråd. Då brukar jag titta hur just hon gör när hon applicerar den. Därifrån kan man få väldigt bra tips!

4. Köp ingen tvillingprodukt

Köp inte saker du redan har. Har du exempelvis redan en ögonbrynsskugga så behöver du inte en till från ett annat märke. Man ångrar det bara sedan. Använd klart den du har istället och köp en ny när den tar slut.

5.  Testa alltid mascaran

Någonting jag aldrig köper online är mascara. Jag gjorde det en gång och fick hem en torr och trött borste. Jag vill ju ha en färsk och pigmenterad mascara, inte en som stått i ett lager i hundra år och fjällar när man drar ur borsten. När jag köper en mascara i butik väljer jag alltid en mascara som står längst bak i raden, sedan drar jag alltid ut borsten ur hylsan för att se så att den känns färsk. Detta är min favoritmascara.

6. Testa och återkom senare

Ibland brukar jag ta lite smink inne i en sminkbutik, exempelvis rouge, och dutta lite på kinden. Sedan shoppar jag vidare. Det är verkligen perfekt för då ser jag hur produkten ser ut i en vanlig miljö. I vissa fall blir jag helt kär och springer skuttandes tillbaka till butiken och köper den omedelbart. I andra fall så är jag SÅ glad att jag testade produkten först.

7. Be om test

Detta gjorde jag alltid som yngre, ni vet då jag inte hade så mycket pengar och kunde spendera pengar på smink lite hursomhelst. Sedan fanns det ett tag som jag skämdes men nu är jag åter där igen och ber om tester. Detta om jag ska köpa en dyrare produkt givetvis. Att kunna testa produkten hemma i lugn och ro är så skönt.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar