Annons
Annons

5 skönhetsknep att kunna på resan


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

På söndag reser vi till Barcelona på en mini-semester och varje gång har jag alltid några skönhets-dilemman. Jag kan ju inte packa med mig hela beauty-kittet men samtidigt så vill jag inte stå där med torr hud eller med massa finnar som helt plötsligt poppat ut och som jag inte kan göra någonting åt. Här kommer mina tips på saker jag brukar göra när jag väl står utomlands och inte riktigt vet va jag ska göra.

Annons

Torr hy, torr kropp och torrt hår

Tänk er en olja som man man kan använda till allt, både som ansiktsolja, efter stranden när man har torr kropp och bara vill smörja in sig, i håret mot för att motverka torrhet och frissighet eller som makeupborttagning. Denna multifunktionella oljan finns, ni hittar den här.

Tips mot finnar

Av någon anledning blir min hy alltid så konstig när jag reser, om det beror på flygplansluften eller förändrat klimat vet jag inte. Det räcker att jag sätter mig på ett flygplan och så får jag en finne, haha =) För att få bort finnen så snabbt som möjligt så använder du sig av aspirin.

Ta en vas eller något annat före mål som finns i hotellrummet och krossa tabletten, blanda den med lite vatten så att du får en kräm och sedan applicerar du det på finnen innan du går och lägger dig. Detta tips är såå bra! Aspirin är även bra att ha med sig på semestern generellt då den lindrar smärta, dämpar inflammationer och sänker febern, så även här har vi en multifunktionell produkt.

 

Jag behöver verkligen en peeling – känslan

Socker finns i princip i alla hotellobby eller på alla restauranger. Ta med dig en liten minipåse som man brukar ha till kaffet och blanda den med din rengöringsprodukt. På så sätt får du en perfekt peeling-produkt att ta bort trött och glåmig hud med. Var bara försiktiga när ni peelar så att kornen inte repar huden, lätta och cirkulära rörelser är bra =)

Trolla bort finnen på studs

Har man fått en stor röd finne eller en stor blemma som är jätteröd så kan man gå till ett apotek och köpa ögondroppar mot röda ögon. Lägg den på finnen och vips så kommer den att dra ihop sig och rodnaden försvinner.

 

Fett hår, Fettfläck på kläder, illaluktande skor och beach-look.

Torrschampoo är väldigt bra att ha med sig, inte bara för att fräscha upp håret utan man kan ha den till en massa andra saker. Får man exempelvis en fettfläck på en restaurang  så kan man spraya lite torrschampoo på fläcken och låt torka i 30 minuter. Damma av pulvret och vips så är fettfläcken borta. Man kan även spraya lite torrschampoo i skorna så att de luktar gott eller spraya i längderna på håret för att få en stylad beachlook. Ett bra torrschampoo i reseförpackning hittar ni här.

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar