Annons
Annons

5 skönhetsfel du gjorde som tonåring som du fortfarande gör!


Visst var tonårstiden fantastisk? Men det finns vissa saker vi ser tillbaka på och vrider oss av skräck. Ett exempel är de där tunna, nästan osynliga ögonbryn som plockades till en fin linje – till att mascaran skulle vara så klumpig och mycket som möjligt.

Annons

Det finns dock några saker som du förmodligen fortfarande gör och som du borde sluta med, egentligen redan för flera år sedan!


Tandkräm på finnar

När Mamma berättade att tandkräm på finnar var en superlösning för att bli av med det så trodde jag att det var en magisk lösning. Tyvärr stämde inte det. Även om tandkräm torkar upp finnarna på lång sikt så gör det mer skada än nytta eftersom att det kan orsaka långvariga skador på huden. Det bästa är att använda sig utav spot treatment. Det är mycket effektivare och skadar inte huden. Min favorit är den här.

 

Klämma dina finnar

Det finns felaktiga sätt och rätta sätt att klämma finnar och pormaskar. Att klämma så hårt som möjligt med olika typer av verktyg är definitivt inte det rätta sätter. Huden på ansiktet är omtåligt och känsligt, att trycka och dra på huden gör bara mer skada än nytta, samt att det kan ge ärr på huden. Jag hade ärr på huden för några år sedan, som tur är så är dom borta nu. För att få bort ärren använde jag en daglig peeling som stimulerar cellförnyelsen. Det tog ca 1,5 år sedan var alla ärr borta, så det tar tid! Därför är jag väldigt försiktig idag när jag klämmer finnar – det är väldigt viktigt att klämma på rätt sätt.

 

Riva/skala av ditt nagellack

När man skalar bort nagellack utan att använda nagellacksremover så skalar man även bort nagelns ömma övre skikt. Det kan inte bara ge vita fläckar på nageln utan det försämrar även nagelns kvalité avsevärt. Ju oftare du gör detta ju fler skikt dras bort. Ta därför alltid skonsamt bort ditt nagellack med hjälp av en remover.

 

Böja fransarna

Något jag alltid hörde när jag var liten var att jag inte skulle böja ögonfransarna med en ögonfransböjare efter att jag applicerat mascara. Fel, fel, fel. Jag har aldrig brytit av en enda frans och faktum är att jag tycker att fransarna blir så mycket snyggare om man böjer efter att man har applicerat mascara.  Min favorit när det kommer till ögonfransböjare är den här, kostar lite mer men man märker skillnad =)

 

Foundation gör så att huden inte kan andas

Till att börja med så andas inte huden, haha! Foundation är faktiskt väldigt bra att använda eftersom att den skyddar huden från avgaser, smuts, sol och andra partiklar som finns i vår sfär. Med andra ord så gör foundation gott för huden. Mitt tips är att använda en foundation som innehåller vårdande ingredienser, här kommer tre tips: Budget, Mellan,  Lyx.

 

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar