Annons
Annons

5 skäl till att älska måndagar


Åhh vad glad jag är över att det är måndag idag! Jag har varit uppe sedan klockan sex, ätit en god frukost och myst lite med barnen. För er som inte gillar måndagar (been there ) så är jag övertygad om att jag med detta inlägg kan förändra er inställning. Måndagar är allt annat än dåligt och här kommer fem skäl till varför du hädanefter alltid kommer att älska denna veckodag.

Annons

Nystart

Idag är den enda dagen på veckan där du har möjlighet till att få en bra start på veckan. Så börja dagen på så bra sätt du kan eftersom att det kommer sätta prägel på hela veckan. Har du tänkt att träna idag? Do it! Annars halkar du efter i träningen för resten av veckan. Har du tänkt att äta nyttigt? Ingen annan kommer att hindra dig från att äta bra mat, ingen annan än du! Så se till att ge din kropp det den förtjänar – det bästa! =) Känns jobbet tungt? Mycket att göra? Sätt fart och börja bocka av alla punkter, har du tur kanske du till och med får ta helg lite tidigare eftersom att du redan är klar =) Hitta motivationen idag nu när du vet att du har sju tomma blad framför dig som väntar på att bli ifyllda.

 

Dröm dig fram till helgen

Jag vet, du hade helg igår och visst var helgen mysig och alldeles underbar? Men börja redan nu att göra planer inför kommande helg. Skicka iväg ett sms till en vän eller till din älskling och planera in roliga saker! Det är bara fyra nätter kvar, helgen är närmare än du tror =)

Planera veckan

Även om jag inte har några direkta kollegor i mitt hemmakontor så har jag ett litet möte med mig själv varje måndag. Jag gör ett schema inför kommande blogginlägg, gör research och hittar massa av inspiration på vad bloggen ska innehålla för ”grundpelare”. Jag skriver upp allt i en bok som jag sedan bockar av under veckans gång. Jag brukar även göra ett plan för mat och en för träning. Då vet jag vad vi ska äta och jag slipper stå där en torsdagskväll utan idéer och inspiration. Samma sak med träningen. Beroende på hur veckan ser ut så ser även mitt träningsschema olika ut, då gäller det att planera allting i veckans början så att träningen hinns med.

Denna vecka kommer vi att åka till Branäs för skidsemester på torsdag och kommer åter hem på söndag vilket gör att jag får ändra min vanliga träningsrutin en aning och trycka ihop mina pass i början på veckan. Även om skidåkning också är träning så blir det inte på samma sätt som jag är van vid. 

 

Mini-nyår

Hur kul är det inte som att se varje måndag som en mini nyårsdag? Istället för att sätta mål för ett år så sätter du bara mål för just denna vecka? Mitt mål denna vecka är att jag ska vika tvätt så fort torktumlaren är klar så att det slipper bli ett berg av kläder. Något så litet men nu ser jag fram emot att se om jag kan klara det =)

 

Kaffe

Visst är det så att kaffe aldrig har smakat bättre än vad det gör på en måndagsmorgon? Bara en sådan sak är värd att studsa upp ur sängen. En kaffe, en bra tidning och en god frukost – sedan är morgonen perfekt! Vill ni ha tips på frukostar som man kan förbereda dagen innan och som redan är klar när man vaknar så hittar ni ett bra recept här, här och här. Se till att gå upp i god tid för att börja dagen på bästa sätt. Det sämsta du kan göra är att gå upp lite för sent eller till och med försova dig, då är vi ju tillbaka på punkt 1 igen .

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar