Annons
Annons

5 knep som får parfymen att sitta längre!


Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av Laila. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

2017-10-25 10181693705..jpg

Det finns inget som är så tråkigt som när man har applicerat några parfymsprut av sin favoritparfym och tio minuter senare känns det som att doften har försvunnit helt.

För visst är jag  inte ensam om det?

Annons

Jag vill verkligen att doften ska vara hela dagen och uppfylla sin roll. Här kommer mina bästa tips på hur man kan göra för att få parfym att vara längre.

minabastatips

1. FÖRVARING

Undvik att förvara parfymen på platser där det finns starkt ljus, rum som ofta växlar i temperatur och fuktiga platser. Ha hellre din parfym i din garderob än i ditt badrum och sätt aldrig din parfym framför ett fönster.

 

2. (BÄSTA TIPSET) OLJOR:

Parfym har svårt att fastna på torr hy. Applicera lite luktfri olja, exempelvis Bio-Oil, på de områden som du ska applicera parfym på. Det gör att parfymen sitter i mycket längre tid – testa så lovar jag att du kommer att känna skillnad. Har du inte Bio-Oil hemma är mandelolja och  vaselin två substitut.

 

3. OMRÅDEN

Parfym ska helst sitta på de område där man känner puls. Halsen, handlederna, naveln, armvecket, bakom öronen m.fl. är bra områden att applicera parfym på eftersom att kroppen är varmare på dessa områden vilket hjälper till att sprida ut doften till resten av kroppen.

 

4. HÅRBORSTE

Vem gillar inte när håret luktar gott? Istället för att spruta parfym direkt på håret (det torkar ut), så sprutar jag parfym på en hårborste och borstar sedan den genom mitt hår. Håret luktar såå gott efter. Detta tips gör även hårborstningen lite roligare, speciellt om du inte är ett fan av att borsta håret (host, host, mig).

 

5. PARFYMPROVER

Detta är ett knep som jag bär med mig sedan gymnasiet. Varje gång jag köper en parfym så brukar jag fråga om det finns parfymprover. Den brukar jag ha i handväskan och ta ett sprut om jag behöver fräscha till mig.

 

Har du någon favoritdoft? Brukar du använda en doft eller variera mellan flera? Jag gillar att byta beroende på mitt humör. Här kommer tre tips på mina favoritparfymer just nu i olika prisklasser, budget, mellan och lyx:

parfym

 

CLEAN // CHLOE // HERMES

Har du några hemliga tips som får din parfym att hålla längre? Berätta gärna =)

Dela
Tweeta
Maila
Kommentera

Annons

 


Laddar