Annons
Annons

4 livsinsikter jag har kommit fram till


– Ett problem är aldrig ett problem – problemet är hur du väljer att hantera problemen. 

Många går genom livet och är rädda för motstånd. Så fort ett motstånd dyker upp så lägger man gärna huvudet i sanden och ger upp. För att vinna över motgångar kan vi inte stå till. Hade det varit så lätt så skulle alla lyckas med alla problem och alla skulle bli vinnare. Genom livet har jag lärt mig att man måste möta svårigheter för att nå belöningar – och att möta svårigheter blir så mycket lättare om man lär sig att tycka om problem. Problem finns överallt och dyker upp när man minst vill. Eftersom att man personligen inte kan hindra att problem uppstår kan man lika väl ändra inställning och tycka om dem istället.

Annons

– Livet belönar inte kunskap – Bara vad du gör med din kunskap

Jag tror att det är viktigt att våga släppa taget ibland, att tillåta sig själv att göra fel även om man riskera att misslyckas. Ju oftare man försöker desto mer gånger kommer man att falla jämfört med den som inte försöker alls. Skillnaden är bara att för varje gång faller man framåt, lite närmare mållinjen och dit man vill. De som lyckas med det dom vill är driftiga och använder alla verktyg de har med sig i sitt bagage. De använder sin kunskap. Istället för att bli rädda när det är dags för avspark så växlar man upp, siktar mot mål och skjuter. I de flesta fall går inte bollen in, men skjuter man tillräckligt många kommer så kommer bollen tillslut att rulla in.

– En vinnare gör det en förlorare valde att inte göra

Jag vet inte hur många gånger någon startar en affärsidé och så säger någon annan ”Den affärsidén kom jag på för några år sedan”. Ja absolut. Skillnaden är bara att du inte genomförde den – men det gjorde han. Många som har en idé börjar redan vid andra tanken att tänka på alla möjliga vägar som kan få fel. Alla människor kommer att välja fel väg ibland, man kommer att få backa och det kommer ibland att ta längre tid än man föreställde sig. Det viktigaste är inte att sitta hemma och vänta på att den perfekta stigen ska dyka upp (annars vill jag inte gå), det viktigaste är att påbörja din promenad.

– Om man aldrig höjer ribban kommer man aldrig att anstränga sig för att komma högre

En spännande tanke som brukar komma till mig ibland är: Vad skulle jag göra för att nå mitt mål och jag visste att det var omöjligt att misslyckas? Det lockar mig till att sätta upp höga mål, sträcka ut kroppen och göra ett försök för att nå dit upp. Först då lär man sig hur man skulle kunna göra för att nå dit upp. =)

Dela
Tweeta
Maila
2 kommentarer

Annons

 


Laddar