Annons
Annons

3 övningar som svider i armarna


Jag måste erkänna att mina armar behöver lite extra kärlek, de behöver bli starkare. Jag tror att de gäller generellt för oss tjejer. Killar är helt besatta i sina armar medan vi tjejer gärna tränar magen och rumpan.

Annons

Trots att jag känner att mina armar har blivit starkare sedan Philip föddes då min armstyrka ökade i takt med att han ökade i vikt vilket är väldigt tacksamt (allt detta bärande har gett resultat), så känner jag att skulle vilja tona till och bli ytterligare lite starkare ändå. Ibland hinner jag inte till gymmet (som idag) och då gör jag dessa tre armövningar. De är mina favoritövningar och tar max 6 minuter att göra och det bästa är att det svider i armmusklerna efteråt vilket gör träningen mycket roligare. För visst är det kul om det känns efter man har tränat?

Så därför tänkte jag dela med mig av dessa tre tips till er. Inga vikter eller andra tillbehör utan man använder endast kroppen. Nu finns det inga ursäkter utan sätt igång att testa detta NU!! =)


Arm Cirklar

Denna övning brukar jag ibland kalla för dödens övning. Sträck ut armarna så som jag gör på bilden ovan. Handflatorna mot taket. Nu cirkulerar ni armarna som en liten golfboll så snabbt ni kan. Gör 30 sekunder fram och därefter byter ni och cirkulerar 30 sekunder bakåt. Sedan gör ni samma övning fast med ”stora bollar – tänk pilatesbollar”. 30 sek fram och 30 sek bak. Både bra för armar och axlar! 😉

Pushers

Håll armarna så som jag gör på bild ett, sedan ska ni trycka ut armarna åt sidan. Överarmen ska vara låst i positionen och ni ska endast röra underarmarna. Gör detta i 2 minuter.

 

Bröstpress

Sätt ihop armarna som på bilden ovan med handflatorna ihop.  Armbågarna ska vara ihop och måste nudda varandra under hela övningen. Sedan lyfter du armarna uppåt i axelhöjd. Tryck upp underarmarna samtidigt som du höjer armarna upp och sedan ner igen. Gör detta i 2 minuter, upp, ner, upp ner osv. Denna övning är toppen för bröstmusklerna men också för biceps och axlar

 

Upp och hoppa och testa dessa övningar DIREKT!! =) =) 

Dela
Tweeta
Maila
8 kommentarer

Annons

 


Laddar