Annons
Annons

11 Life – HACKS vi alla borde veta!Jag älskar saker som förenklar i vardagen. År 2017 har jag lärt mig några lifehacks som jag önskar att jag lärt mig tidigare, för visst hade vi alla behövt hack nr 1 när vi var i tonåren…. Haha =)

Här kommer några hacks om jag har lärt mig under 2017 =) 

Annons

Man kan få ett riktigt äckligt vin att smaka GUDOMLIGT genom att sätta det i en matberedare i ca 20 sekunder. Det mjukar upp tanninerna i vinet och är ett snabbt sätt att lufta vinet.

På sidan MyFridgeFood.com kan man skriva in saker man har i kylskåpet och sedan får man upp en massa recept på maträtter som går att göra med ingredienserna =)

Visst har man ibland känt sig trött även fast man egentligen borde vara utvilad? Det beror antagligen på att man är uttorkad. Dricker man då ett stort glas vatten så försvinner oftast tröttheten och man känner sig på topp igen. Testa =)

Ett skrynkligt klädesplagg som man inte orkar stryka? Sätt det i torktumlaren tillsammans med några isbitar i ca 5 minuter och skrynklorna är borta.

För att testa om ett batteri är fulladdat eller tomt kan man släppa det ca 15 cm över ett golv. Om den studsar en gång och sedan direkt faller mot marken är den fulladdad. Studsar de fler gånger innan de faller är de tomma.

Om man vill kyla en glasflaska eller burk fort (vin/öl/läsk) så ska man vira ett blött papper runt flaskan och sedan sätta in den i frysen. Inom loppet av 5 minuter kommer man att ha en iskall flaska.

Häller man pannkakssmeten i en tom ketchupflaska så slipper man ett kök full med smet.

Måla överdelen på hemnyckel med nagellack så skiljer man den lätt åt mot andra nycklar.

Lägg vindruvor i frysen och använd de som isbitar för att kyla ner bubbel/vitt vin. På så sätt blir vinet  inte vattnigt och håller sig samtidigt kallt.

Tillsätter man en tesked bakpulver i vattnet när man kokar ägg så skalar man ägget på nolltid.

Vänd skjortan/blusen upp och ner nästa gång du stryker och stryk sedan över knapparna.

 

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

Annons

 


Laddar